شرکت گوگل در آزمايشات خود براي ارائه اينترنت مقرون بصرفه به مردم جهان، 30 بالن را از نيوزلند به استراتوسفر ارسال کرده است.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پروژه بزرگ اينترنتي ملقب به پروژه Loon اين بالنهاي پرفشار را به ارتفاع 19 کيلومتري ارسال کرده که در آنجا در ارتفاعي دو برابر بالاتر از هواپيماها در اطراف زمين گردش خواهند کرد.
قطر اين بالنهاي پر شده از هليوم پس از انبساط تا 15 متر رسيده و فرستندههايي با قابليت ارائه اينترنت با سرعت سه گيگابايت به حدود 4.8 ميليارد انسان ساکن زمين که هنوز از اينترنت آنلاين برخوردار نيستند، حمل ميکنند.
پروژه Loon در آزمايشگاه ايکس گوگل توسط همان تيم سازنده عينک گوگل و خودروي بيسيم اجرا شده است. اميد ميرود که اين پروژه بتواند کشورهاي در حال توسعه را از هزينههاي بالاي اجراي کابلهاي فيبري براي دسترسي به اينترنت آنلاين نجات داده و به افزايش چشمگير دستيابي کشورهاي آفريقايي و جنوب شرق آسيا به اينترنت منجر شود.
Loon حتي ميتواند در زمان بروز بلاياي طبيعي براي مناطق تحت تاثير، پشتيباني اضطراري مهيا کند.
اين بالنها که از غشاي پلياتيلن نازک ساخته شدهاند، هفته گذشته از يک دشت يخزده در نزديکي درياچه تکاپو در جزيره جنوبي نيوزلند به آسمان فرستاده شده و در مسير صعود خود از کنار کوهستان آلپ جنوبي عبور کردند.
50 تن از شهروندان داوطلب به عنوان آزمايش کننده اين پروژه ثبتنام کرده بودند و پروژه بقدري مخفيانه بود که آنها نميدانستند اين پروژه چيست.
متخصصان فني به خانه اين افراد رفته و گيرندههاي قرمز براق به اندازه توپ بسکتبال شبيه به سوزنهاي درشت نقشه گوگل را در آنجا نصب ميکردند و هر خانه يک سيگنال دريافت ميکرد.
چارلز نيمو، کشاورز و کارآرفرين شهر کوچک ليستون اولين آزمونگري بود که از طريق اين بالنهاي هوابرد به اينترنت وصل شد.
وي توانست حدود 15 دقيقه تا قبل از اينکه بالن ارسال کننده سيگنال دور شود، از اينترنت استفاده کند.
مردم براي قرنها از بالن براي ارتباطات، حمل و نقل و تفريح استفاده کردهاند. در سالهاي اخير، محققان ارتش و هوانوردي از بالنهاي در بند براي ارسال سيگنالهاي اينترنت به پايگاههاي مستقر در زمين استفاده کردهاند.
بالنهاي گوگل آزادانه و دور از چشم پرواز ميکنند و نيروي آنها با پنلهاي خورشيدي تامين شده که از زير آنها آويزان است و طي چهار ساعت نيروي کافي براي يک روز پرواز بالنها با بادهاي غالب در اطراف زمين را جمعآوري ميکنند.
در زمين، ايستگاههاي داراي قابليت اينترنت با 100 کيلومتر فاصله علائم را به بالنها ارسال ميکنند. اين علائم به بالا رفته و از از طريق يک ستون تا پنج بالن از يکي به ديگري منتقل ميشوند.
شرکت گوگل پيش از سفر به نيوزلند طي چند ماه بطور مخفيانه دو تا پنج پرواز را در هر هفته در دره مرکزي کاليفرنيا انجام ميداد. هرگاه شايعهاي در مورد اين پروژه ايجاد ميشد، اين شرکت آن را رد ميکرد.
در مرکز کنترل ماموريت گوگل در کرايستچرچ جزيره جنوبي نيوزلند، تيمي از مهندسان از دادههاي باد بدست آمده از سازمان ملي اقيانوسي و جوي آمريکا براي مانور بالنها بر روي قلههاي پر برف کوهستانها استفاده کرده، لايههاي بادي با سرعت و جهت مطلوب را شناسايي و سپس ارتفاع بالنها را براي شناور کردن آنها در اين لايه تنظيم کردند.
يکي از پيچيدهترين بخشهاي اين پروژه ساخت بالنهاي دستساز سبک و محکم با دوام بالا در برابر تغييرات دما و فشار در استراتوسفر بود.
مهندسان گوگل براي طراحي اين بالنهاي ساخته شده از غشاي پلاستيکي شبيه کيسه مواد غذايي از دادههاي ناسا، وزارت دفاع آمريکا و آزمايشگاه جت پيشرانش استفاده کرده بودند.
اين بالنها به دليل ارتفاع مناسب آنها با هواپيماها يا ماهواره ها تداخل نخواهند داشت.
شرکت گوگل نگرانيها در مورد نظارت را بياهميت شمرده و تاکيد کرده که اين بالنها هيچ گونه دوربين يا تجهيزات فرعي ديگر را با خود حمل نخواهند کرد.
اين بالنها به سوي نقاط جمعآوري هدايت شده و بطور دورهاي تعويض خواهند شد. در صورت خراب شدن اين بالنها، يک چتر نجات آنها را به زمين برخواهد گرداند.
گوگل براي کارآزمايي با مقامات هواپيمايي کشوري کار کرده و نيوزلند را به دليل دورافتاده بودن آن انتخاب کرد.
اين شرکت اميدوار است که در مرحله بعدي بتواند تا 300 بالن را به هوا ارسال کرده و دايرهاي را در مدار 40 درجه جنوبي از نيوزلند تا استراليا، شيلي، اروگوئه، پاراگوئه و آرژانتين شکل دهد.
گوگل هنوز از هزينههاي اين پروژه سخني نگفته اگرچه اظهار کرده که به سختي تلاش ميکند تا هر دو مورد بالن و گيرنده را با کمترين هزينه ممکن توليد کند.
سيگنالهاي اينترنت در طيفهاي بدون مجوز سفر کرده که به معني ضروري نبودن انجام فرآيندهاي قانوني مورد نياز براي ارائهکنندگان اينترنت است که از شبکههاي بيسيم يا ماهوارهاي استفاده ميکنند.
نوشته شده در : ۳۰ تير ۱۳۹۲ - ساعت : ۱۲:۰۴ بعدازظهر|